+36 20 545 0000 (éjjel-nappal hívható) [email protected]

Senki sem szeretne olyan helyzetbe kerülni, hogy autómentőre legyen szükség, azonban az életben mindig lehetnek váratlan fordulatok, és hirtelen felléphet olyan szituáció, amikor segítségre kell, hogy szoruljunk az úton. Ezekre az esetekre fel lehet készülni előre, hogy magabiztosan és hatékonyan tudjuk kezelni a kellemetlen helyzetet.

Fontos, hogy minden indulás előtt alaposan ellenőrizzük járművünk állapotát, különös tekintettel a kézifékre és a világításra. Ezek működőképessége nemcsak a saját biztonságunkat szolgálja, hanem akár a rendőri büntetést is elkerülhetjük, ami a gépjármű ideiglenes forgalomból való kizárásával is járhat. Ebben az esetben az autónk nem hagyhatja el a helyszínt saját kerekein, csak autómentő segítségével. Az autó állapotának felmérése mellett ügyeljünk arra is, hogy minden szükséges felszerelés rendelkezésre álljon, amire egy esetleges lerobbanás során szükségünk lehet.

Alapvető fontosságú, hogy mindig legyen nálunk vontatókötél, és tisztában legyünk azzal, hogyan kell azt megfelelően rögzíteni az autónkhoz. Ez az eszköz nemcsak nappali, hanem akár éjszaka, esőben vagy hóesésben is elengedhetetlen lehet. Emellett mindig tartsunk magunknál kesztyűt és zseblámpát is, amelyek kifejezetten hasznosak lehetnek a vontatókötél felhelyezésekor. Ne felejtsük el betárazni az autóban ablakmosó folyadékot a hideg hónapokban, hiszen télen jóval többet használunk belőle, mint nyáron. Az ablakmosó folyadék egyszerű használata megvédi autónkat a csapadéktól, és megakadályozza, hogy a fagy közvetlenül az autó felületét érje.

Bár a fényvisszaverő mellény nem kötelező tartozéka a járműnek, bizonyos helyzetekben – például rendőri intézkedés vagy műszaki meghibásodás esetén – életmentő lehet. Ha például este, rossz fényviszonyok között ér minket a baleset, a fényvisszaverő mellény viselése biztosítja, hogy láthatóak legyünk a sötétben közlekedő autósok számára.

Az előírt tartozékokon felül érdemes az autóban tartani egy autóemelőt és egy keresztkulcsot is, amelyek nagy segítséget nyújthatnak váratlan kerékcserénél. Ugyancsak alapvető fontosságú a pótkerék megléte, hiszen defektes kerékkel nem lehet biztonságosan közlekedni. A defektjavító készlet gyors megoldást nyújthat, amíg eljutunk egy szerelőhöz vagy legalább egy benzinkúthoz. A bikakábel szintén hasznos lehet az akkumulátor problémáinak megoldásához, különösen hideg időben. Ne feledkezzünk meg a hűtőfolyadékról sem, amelyre szükség lehet az utántöltés során, ha kifogyott a tartályunk, vagy a járművünk valamilyen okból folyadékot veszít. Mindezek mellett mindig legyenek nálunk törlőrongyok is, amelyek nagyon hasznosak lehetnek bármilyen esetleges szerelés során.

Ha meghibásodna az autónk, és a helyzet reménytelennek tűnik, akkor ne habozzunk autómentő segítségét kérni. Cégünk 0-24, NON-STOP járműmentést és járműszállítást vállal Békés megyében és környékén. Hívjon minket, és azonnal indulunk: +36 20 545 0000