+36 20 545 0000 (éjjel-nappal hívható) [email protected]

A karácsonyi ünnepek közeledtével megnövekedett forgalomra lehet számítani az utakon a rokonlátogatás miatt. Mielőtt hosszabb utazásra indulnánk, érdemes figyelembe vennünk az időjárási körülményeket, valamint az autónk állapotát, hogy az ünnepek zavartalanul teljenek és ne merüljenek fel járművünket érintő problémák.

Ellenőrizzük az autónkat!

Az ünnepek előtt érdemes elvégezni egy alapos autóellenőrzést. Ellenőrizd a fékfolyadékot, a gumiabroncsokat, az olajszintet, a fékek kopását, és győződj meg arról, hogy a lámpák és az ablaktörlők megfelelően működnek. A hideg időjárás kihívásokkal járhat, ezért bizonyosodj meg arról, hogy a fűtés és a hűtés rendszere is megfelelő állapotban van.

Készülj fel a rossz időre!

A téli hónapokban a zord időjárás mindenki számára kihívást jelenthet. Tájékozódj előre, és tarts a járművedben téli mentőfelszerelést, mint például hóláncok, hólapát, takaró és meleg ruházat. Ha hosszabb utazásra készülsz, gondoskodj elegendő italról és élelemről.

Kerüld az alkoholfogyasztást!

Az ünnepi időszakban néha jól esik alkohol tartalmú itallal koccintani a családdal és barátokkal, de soha ne vezess ittas állapotban! Jogilag ittas állapotban lévő személynek tekinthető az a személy, akinek a szervezetében 0,50 g/l véralkohol-, illetve 0,25 mg/l levegőalkohol-koncentrációnál nagyobb érték előidézésére alkalmas” szeszes ital fogyasztásából származó alkohol van. Ittas állapotúnak tekinthető már az a személy is, aki megivott annyi alkoholt, ami később felszívódva a fenti értékeket előidézi majd.* Magyarországon nagyon szigorúan büntetik az ittas vezetést: több százezer forintot elérő pénzbüntetésre, valamint a járművezetés eltiltására is számíthatsz.

*Forrás: https://lorik.hu/buntetojog/kozlekedesi-buncselekmenyek/ittas-vezetes-ittas-jarmuvezetes/

Autómentő szolgáltatásunk az ünnepek alatt is elérhető Békéscsaba vonzáskörzetében NON-STOP, 0-24! Hívjon minket bizalommal a +36 20 545 0000 telefonszámon!