+36 20 545 0000 (éjjel-nappal hívható) [email protected]

Ha meghibásodott a járművünk és az út szélén ragadtunk, érdemes a lehető leghamarabb megbízható autómentőt hívnunk, aki gyorsan, azonnal a segítségünkre indul. Az autómentő megérkezéséig néhány fontos lépés betartása segíthet abban, hogy a helyzetet biztonságosan kezeljük és minimalizáljuk a kellemetlenségeket.

Mit tegyünk, amíg nem érkezik meg az autómentő?

  1. Biztonság: Az első és legfontosabb lépés, hogy biztonságban maradjunk. A meghibásodott járművet mindig úgy helyezzük el, hogy a többi sofőrt ne zavarja a közlekedésben, például az úttesten kívüli vagy várakozásra kijelölt helyen. Ha szükséges, kapcsoljuk be a vészvillogókat és helyezzük el az elakadásjelző háromszöget megfelelő távolságban, hogy más járművezetők észrevegyék.
  2. Óvatosság: A járművet körültekintően hagyjuk el, figyelve a forgalomra.
  3. Ruházat: Amíg az autómentő megérkezésére várunk, viseljünk láthatósági mellényt, különösen éjszaka vagy rossz látási viszonyok esetén.
  4. Maradjunk távol az úttesttől: A járművet hagyjuk az úttest szélén, mi pedig maradjunk a lehető legtávolabb tőle. Így minimalizálhatjuk a baleset kockázatát.
  5. Súlyosabb baleset esetén: Ha súlyosabb baleset történt, érdemes értesíteni a hatóságokat is, különösen, ha más járművek vagy személyek érintettek.
  6. Nyugalom: Műszaki meghibásodás vagy baleset esetén fontos, hogy megőrizzük a nyugalmunkat. Az autóproblémák stresszes helyzeteket generálnak, de a higgadtság segíthet abban, hogy hatékonyan kezeljük a helyzetet.

Bármikor bekövetkezhetnek váratlan helyzetek, melyek során az autómentők segítsége létfontosságú, ezért érdemes egy mindig elérhető, megbízható járműmentő telefonszámát elmentenünk a váratlan szituációkra: NON-STOP autómentésért, kamionmentésért, műszaki mentésért vagy gépszállításért hívjon minket 0-24, hétvégén és munkaszüneti napokon is! +36 20 545 0000