+36 20 545 0000 (éjjel-nappal hívható) [email protected]

Szinte mindenkinek a rémálma, hogy elindul valahová autóval, és egyszer csak megáll alatta a jármű, nem tud tovább menni. Sajnos ilyen helyzetek bármikor adódhatnak, legtöbben életünk során egyszer-kétszer azért találkozunk azzal a szituációval, hogy vagy megáll alattunk az autó, vagy el sem tudunk indulni onnan, ahol megálltunk. A hivatásos sofőrök az átlagosnál egy kicsit gyakrabban részesülnek ilyesmiben, hiszen nagyságrendekkel többet vezetnek. Az autómentő szolgáltatásaink körében szerencsére a kamionmentés is elérhető, így számukra is van megoldás.

Hogyan lehet elvinni egy ekkora járművet?

Személyautó mentést a legtöbben már láttunk: egy csörlő segítségével felhúzzák a járművet az autómentőre, és már viszik is. Kamionnal azonban nehéz elképzelni a folyamatot, ugyanis a legnagyobb gépjárművekről van szó, amik az utakon közlekednek, nem lehet őket csak úgy feldobni egy platóra és elhajtani velük.

A kamion mentéshez éppen ezért speciális járműre van szükség, ami elég erős a kamion elvontatásához, pótkocsi nélkül. Meghibásodás esetén ugyanis a pótkocsit le szokták akasztani, és csak magát a kamiont mentik. Ilyenkor a fuvarozó cég általában küld egy másik járművet a pótkocsiért, hogy az árut gond nélkül célba tudják juttatni.

Kamionmentés balesetnél

Némileg érdekesebb a helyzet, amikor valamilyen baleset miatt kell menteni a kamiont. Ha például egy kamion felborult, akkor először azt kell megoldani, hogy a járművet talpra állítsuk, és csak utána lehet szó bármilyen elszállításról. Ilyen esetben a pótkocsi, sőt, a rakomány sem biztos, hogy sértetlen, ezért a pótkocsi elszállítását is meg kell tudni oldani, akkor is, amikor saját kerekén nem feltétlenül tud gurulni.

A kamionmentés éppen ezért nehéz, és komoly szakértelmet igénylő feladat, amivel nem mindegy, hogy milyen céget bízunk meg. A mentés része az is, hogy minimalizáljuk a károkat egy baleset után, ehhez pedig fontos a körültekintő munkavégzés. A speciális eszközökön túl tehát extra hozzáértésre és odafigyelésre van szükség, mert egy kamion felborulásakor, vagy bármilyen baleset esetén óriási anyagi károk keletkezhetnek már csak a rakomány miatt is.

Szakszerű kamionmentésért, gépszállításért, műszaki mentésért vagy autómentésért forduljon a Szocso Car Kft-hez! Hívjon minket bizalommal NON-STOP, azonnal indulunk: +36 20 545 0000