+36 20 545 0000 (éjjel-nappal hívható) [email protected]

Vannak élethelyzetek, amik kikerülhetetlenek, és amikre lelkileg aligha lehet felkészülni. Bármilyen furcsán is hangzik, de egy váratlan defekt nem csupán fizikailag jelenthet fennakadást. Lelkileg sem túlságosan üdítő a lerobbanás ténye. De megfelelő felszereltséggel azért a legtöbb probléma egészen jól orvosolható.

Mi nem hiányozhat a csomagtartóból?

Hiába, senki sem szeret azokra a forgatókönyvekre, eshetőségekre gondolni, amik kellemetlenek. Baleset, defekt, egyéb fennakadások… Nem szívderítőek, ez kétségtelen tény. Viszont azért nagyrészt határozottan eredményesen kezelhetőek akkor, ha a csomagtartóban akad néhány hasznos kellék. Például pótkerék, ami mindennek tetejében jó állapotban van. Érdemes időről-időre leellenőrizni. Igaz mankókerékkel a száguldás eleve kizárt, de legalább az előre haladás biztosított. Aztán a vonóhorgot sem célszerű kihagyni a felsorolásból. Főleg, ha van hova csatlakoztatni. Ráadásul ez az az eszköz, ami nem egyszer mások megmentőjévé is válhat. Hiszen, ahol az ember teheti ott szívesen segít. Aztán az egészségügyi kisdoboz is jó, ha kézközelben várja a sorát. Remélhetőleg mind tovább várakozik tétlenül, mert az teljesen normális, hogy senki sem szeretné alkalmazni az elsősegély tanfolyamon tanultakat. De ettől még az alapvető kellékek jó, ha rendelkezésre állnak.

Védőitalt is megtérülő stratégia tartani az autóban, például sima, szénsavmentes vizet, ami igazán multifunkciós utazótárssá válhat. Egyrészt szomjoltásban verhetetlen, másrészt kézlemosásban mondjuk kerékcsere után igazán jól jön, harmadrészt pedig az esetleges sérülések kimosásában is kulcsfontosságú szerepet vállalhat. Egy kisebb szerszámos láda sem baj, ha valahol megbújik a csomagtartóban, mert soha nem lehet tudni mikor jön jól egy csavarhúzó például.

Az eszközök állagát, állapotát ildomos olykor leellenőrizni?

Igen, mert az elfáradt, elfásult alkatrészek, kiegészítők és kellékek nem szolgálhatnak biztonságot adó alapként. Nyilván túl gyakran nem kell ezzel