+36 20 545 0000 (éjjel-nappal hívható) [email protected]
A kocsi lefullad, hirtelen leáll és nem látszik, hogy mi a baj. Ez a helyzet több, mint idegőrlő, ugyanakkor nem minden esetben célszerű azonnal a mobil után nyúlni és az autómentőt tárcsázni. Akad néhány olyan szempont, amit kifizetődő taktika előbb alaposan górcső alá venni.

 

Üzemanyag nélkül nehéz lesz!

Az igazság az, hogy már-már nevetségesnek tűnik, ám ettől még a tapasztalatok szerint nagyon is reális forgatókönyv, hogy a lefulladás oka nemes egyszerűséggel az, hogy az autóból kifogyott az üzemanyag. Az pedig evidens, hogy anélkül valóban nehezen fog megmoccanni a jármű. Tényleg banálisnak hathat ez az egész, de ha jobban belegondolunk, akkor előfordulhat ez az eset. A mindennapok rohanósak, sokszor pont arra nem jut idő, hogy az üzemanyagszint jelzőt figyeljük. Vagy, ha mégis jól látható a piros sávhoz közeledés, akkor is megtörténhet, hogy kicsit odázzuk a cselekvést, még ezt vagy azt megpróbálunk elintézni és végül ott lyukadunk ki, ahol a part ugyan nem szakad, de a kocsi meg sem mozdul. Azokban az elektronikailag fejlett járgányokban kicsit jobb a helyzet, ahol a rendszer folyamatos hangjelzéssel adja a sofőr tudtára, hogy bizony elérkezett az idő a tankolásra. Egyes típusok még azt is kiírják, hogy hány kilométernyi üzemanyag van még a kocsiban, amivel azért érdemes csínján bánni, mert például nyáron a klíma, télen a fűtés szintén üzemanyagot igényel.

Ekkor a megoldás egyszerű, bár nem mindig túlságosan szívderítő, ugyanis nincs más út, mint a legközelebbi benzinkút megközelítése, gyalog. Igen ám, de mondjuk a préri közepén vagy a város szélén ez a variáció nem biztos, hogy kivitelezhető. Ekkor jön a b terv, a közeli barátok, rokonok, ismerősök értesítése vagy esetleg a többi autós leintése.

Komolyabb gond is állhat a háttérben?

Természetesen. Az esetek jelentékeny százalékában olyan góc a generátor, ami elsőre nehezen felfedezhető és saját kezűleg aligha orvosolható. A műszerfal, ha fejlettebb technológiájú járműről beszélünk, elviekben kiírja, hogy mi a hibakód. Ennek alapján a kocsi kiskönyvéből kikutatható, hogy tulajdonképpen mi is a fennakadás oka. Ez az információ amúgy a mentés során is érdemleges, tehát tényleg jó utánaolvasni és amennyire lehetséges képbe kerülni.

Van, amin nem ildomos spórolni!

Amikor baleset történik, és az autó megsérül olyannyira, hogy a közlekedésben a továbbiakban nem vehet részt, akkor az első lépés a jármű KRESZ szerinti elszállíttatásának megszervezése. Sokan ezen a tételen akarnak takarékoskodni, pedig pont ez az a lépés, ami kulcsfontosságú. Lévén a kocsi biztonsága múlik azon, hogy milyen az elszállíttatás minősége. A „majd a szomszéd elvontatja” típusú forgatókönyvek többnyire kifejezetten rosszul szoktak végződni, és az autó további károsodásokat is szerezhet a nem megfelelő körülményeknek „köszönhetően”. Ráadásul ha mondjuk útközben potyog ez-az a kocsiból, mondjuk alkatrészek, akkor az elhagyott elemek okozta egyéb károk, a többi kocsi sérülése stb. olyan következmények, amikért mi vagyunk a felelősek, azaz ha anyagiakban mérhető és törleszthető a kár, akkor bizony ránk marad a kifizetés.

Az autómentő tárcsázásánál, mivel a személyi szállítás is hozzátartozik a szolgáltatáshoz, lényeges kihangsúlyozni, hogy pontosan hány fő várja a felmentő sereget, lévén nem pusztán az autó hazaszállítása a feladat. Így aztán egyetlen célzott hívással gyorsan, biztonságosan, megbízható körülmények között minden és mindenki a lehető legjobb ellátásban részesülhet, mindenféle kockázatok és nem várt mellékhatások nélkül. Autómentésért hívjon minket 0-24: +36 20 545 0000