+36 20 545 0000 (éjjel-nappal hívható) [email protected]

Minden vezető tart attól, hogy út közben hirtelen meghibásodhat a járműve. Sajnos ez előfordulhat, de ne essünk pánikba. Cikkünkben összeszedjük a legfontosabb teendőket az autó meghibásodása esetén.

A közlekedés biztonságát közvetlenül nem befolyásoló hibák

Előfordulhat, hogy a járművünkön olyan hiba lép fel, amely a közlekedés biztonságát közvetlenül nem veszélyezteti. Ilyen esetben fokozott óvatossággal, lehetőleg kis forgalmú úton és időszakban érdemes közlekednünk, valamint mielőbb javíttassuk meg a járművet.

Menet közben észlelt komoly hibák

Ha a gépkocsin menet közben észlelünk olyan hibát, amely a továbbhaladást lehetetlenné teszi vagy balesetveszélyes lehet, azonnal álljunk félre! Ilyen például a kormányszerkezet meghibásodása, az üzemifék-berendezés és az összes féklámpa meghibásodása. Amíg az ilyen hibát nem hárítottuk el, tilos folytatnunk a közlekedést. Ha az irányjelző hibásodott meg, de kézzel tudjuk helyettesíteni a jelzést, folytathatjuk az utunkat, de fontos, hogy a hibát mielőbb kijavíttassuk.

A meghibásodott járművet mindig úgy helyezzük el, hogy a többi sofőrt a lehető legkevésbé zavarja a közlekedésben, például az úttesten kívüli vagy várakozásra kijelölt helyen. Ha erre nincsen lehetőség, a járművet a lehető leghamarabb el kell szállíttatni. Ha szükséges, világítsuk ki a járművet, és helyezzük ki az elakadásjelző háromszöget úgy, hogy a többi közlekedő időben észrevegye. Gondoskodjunk arról, hogy ne következhessen be baleset a meghibásodott autónk miatt. Ha esetleg vasúti átjáróban ér minket balszerencse, azonnal értesítsük a vasúti alkalmazottakat.

Megbízható autómentés

Ha meghibásodik a járműve, és nem tudja folytatni az útját, kérjen segítséget gyors és megbízható autómentőktől. A Szocso Car Kft. 0-24 órában rendelkezésére áll, és helyszíni javítást is vállalunk abban az esetben, amikor a jármű szállítása elkerülhető. A sérült, vagy mozgásképtelen járművek tárolását is igény szerint biztosítjuk telephelyünkön belül. Keressen minket bizalommal a +36 20 545 0000 telefonszámon vagy elérhetőségeink egyikén!