+36 20 545 0000 (éjjel-nappal hívható) [email protected]

Hogyan érdemes vezetnünk a kanyarokban a balesetek elkerülése érdekében?

Kanyarodás közben óvakodjunk a hirtelen kormánymozdulatoktól, mert járművünk elveszítheti a menetstabilitását, vagyis kifarolhat és kipördülhet az ütésszerűen fellépő oldalerő miatt. Kanyarodáskor próbáljuk meg beautózni az egész kanyarodási felületet a biztonságos kanyarodás érdekében. Szintén figyelembe kell vennünk autónk kialakítását, műszaki állapotát, a gumiabroncsok állapotát, az esetleges szállítandó rakományokat, az út jellemzőit és az időjárási viszonyokat.

Válasszuk meg helyesen a sebességünket: mindig annyival haladjunk, hogy a járművünk iránytartása biztosítva legyen, és fékezés vagy kormánykorrekció esetén se térjen el az eredeti menetiránytól. A kanyar előtt csökkentsük a sebességet, mert ha túl gyorsan érkezünk a kanyarhoz, az autó kifarolhat.

Különösen figyeljünk a veszélyes útkanyarulatokra, amelyeket háromszög alakú figyelmeztető táblával is jeleznek. A kanyarok előtt sebességkorlátozó táblákat is elhelyezhetnek, amennyiben azt a kanyar íve megköveteli, ilyenkor a kanyar kezdetéhez a táblán feltüntetett sebességgel érkezzünk, hogy megfelelő íven tudjuk tartani az autót. Ha az út- és látási viszonyok nem kielégítőek, lassítsuk le még jobban az autónkat.

Miért csúszhat meg az autónk a kanyarban?

Kanyarodás közben a járműre centrifugális erő hat, ez az oldalirányú erő pedig hat a kerekekre is, ami a kerekek kúszásához vezet. Nagyobb sebesség esetén nagyobb a centrifugális erő, így ez egy bizonyos határérték felett a kerekek csúszását okozza, az autónk pedig akár fel is borulhat.

Télen szenteljünk nagyobb figyelmet a kanyarodásra a csúszós útfelületek miatt. A legbalesetveszélyesebb helyek a hidak, a felüljárók és az erdősáv melletti területek. Az ónos eső hatására válik a legcsúszósabbá az úttest a téli csapadékok közül. Érdemes figyelnünk még az útra hullott falevelekre, az utakra felhordott szennyeződésre, a jégre és az elolvadt csapadékra. Érdemes megjegyeznünk, hogy jeges útfelületen a jármű fékútja akár hatszorosára is nőhet.

A kanyarban tehát mindenképpen vegyük figyelembe a jármű alul- vagy túlkormányzottságát és a kicsúszás veszélyét a biztonságos közlekedés és a balesetek elkerülése érdekében.