+36 20 545 0000 (éjjel-nappal hívható) [email protected]

Az új év kezdetével beköszöntött az igazi tél is, országszerte havazások és egyre keményebb fagyok tapasztalhatók. A hózáporok mellett az erősebb szél, pára és köd ugyancsak megnehezíti az autóval történő közlekedést. Ez az időszak így rendkívüli türelmet és a szokásosnál körültekintőbb hozzáállást követel meg autóvezetéskor, melyet ajánlatos kisebb-nagyobb autókarbantartási műveletekkel is támogatni.

A kocsi akkumulátorának teljesítőképességét negatívan befolyásolja az egyre hűvösebbre forduló időjárás. Ebből adódóan fordul elő jellemzően a téli hónapok alatt, hogy az autó nehezebben vagy egyáltalán nem akar beindulni. Ennek elkerülése végett érdemes gyakrabban ellenőriztetni az autóakkumulátor állapotát, rendszeresen tölteni (főleg rövid távokra használt gépjárművek esetében), karbantartani. Természetesen az akkumulátor túltöltését is el kell kerülni, de szerencsére a legtöbb töltő most már ez elleni védelmi funkcióval rendelkezik. A műszeres ellenőrzés szintén elengedhetetlen, hiszen ha az akkumulátor már cserére érett, akkor hiába figyelünk oda töltöttségének megfelelő szintjére, teljesítménye már nem lesz elegendő a fagyos hónapokban.

A szélvédőmosó folyadékot még az első fagyok beállta előtt télire kell cserélni. Amennyiben ezt elmulasztjuk, idővel be fog fagyni a folyadék, mely szétrepesztheti a szélvédőmosó tartályát, és a mosó szivattyúját is tönkre teheti. A csere során maradéktalanul le kell üríteni a rendszert (nem csupán feltölteni a tartályt a fagyálló szélvédőmosóval), majd keresztül engedni az egész rendszeren.

Az optimális állapotú téli gumik használata evidens, sokan azonban nem fordítanak erre elegendő figyelmet. A többség nem tudja, hogy a profilmélységnek legalább 4 mm-esnek kell lennie az abroncsokon, ez alatti barázdamélységnél már cserélni kell. A havas, fagyos utakon a fékút jelentősen megnövekszik még jobb állapotú téli gumiknál is, így cserére érett abroncsokkal vezetni rendkívül kockázatos és balesetveszélyes. A téli gumi szettet nem csak időben (amikor tartósan 7 fok alá süllyed a hőmérséklet) kell felszerelni, hanem annak állapotát, a futófelületükön található barázdák mélységét szintén ellenőriztetni kell. Rendellenes kopásuk esetén előfordulhat, hogy a futómű nincs megfelelően beállítva. Ezen probléma megoldásához keressünk fel egy szervizt.

A gépjármű fűtése és párátlanítása ugyancsak elengedhetetlen a téli hónapokban. Ezek ideális működéséhez ajánlatos ellenőrizni a pollenszűrőt, mely eltömődése esetén blokkolhatja a szellőzőrendszert. Ennek eredményeképpen a párátlanítás sem lesz tökéletes, tehát nem fogunk megfelelően kilátni sem vezetéskor. Ezt nem tanácsos kivárni, helyette inkább érdemes a pollenszűrőt évente kicserélni. Végül pedig apróság, de igencsak hasznos, a gumiszőnyegek használata télen. A sima autókárpitot a havas, latyakos időben könnyedén el- és átáztatjuk, mely nem fog jót tenni az alattuk lévő lemezeknek, az emiatt párásabb levegő pedig az elektronikának. Egy magasabb peremű gumiszőnyeg felfogja a lábbelikkel behordott havat, nedvességet, így azt egyszerűen ki lehet szórni, borítani.