+36 20 545 0000 (éjjel-nappal hívható) [email protected]

A gépjármű lerobbanásának vagy éppen nem indulásának egyik leggyakoribb oka az autó akkumulátorához vezethető vissza. Sok esetben a véletlenül égve hagyott lámpák okozzák az akkumulátor lemerülését, de tőlünk kívülálló tényezők is hatással vannak teljesítményére.

Az autó akkumulátorok voltaképpen energiát tároló eszközök. Töltés alatt a villamos energiát vegyi energiává alakítják. Ebben a formában tudják raktározni, kisütés során pedig visszakonvertálni. Összességében tehát az egyenfeszültség tárolására és annak szolgáltatására alkalmas egységek. Kisütés során kapocsfeszültségük redukálódik, töltéskor pedig növekszik. Amennyiben kisütéskor a kapocsfeszültség nem éri el az elégséges értéket, a műveletet le kell állítani. Ha ez nem történik meg, az az akkumulátor meghibásodásához vezethet. Ebből adódóan fontos az is, hogy soha ne töltsük túl, hiszen a határérték átlépése az akkumulátort károsítja.

Egyik tőlünk független tényező, mely az akkumulátorra hatással van, az időjárás. Ezen belül is a hideg idő az, amely nagyobb mértékben képes gyengíteni az akkumulátorok teljesítményét. Meghibásodásuk egyszerűen észrevehető, hiszen a kulcs elfordítását követően az önindító gyengén vagy teljes mértékben nem működik. Nem indul be a gépjármű, a jelző lámpák nem égnek a műszerfalon. Visszafordíthatatlan károsodás esetén kizárólag a csere lehetősége marad. Erőltetéstől csupán még rosszabb lesz a helyzet, mivel ez az autó elektronikáját is tönkreteheti.

Az sem mindegy azonban, hogy hogyan történik az autó akkumulátorának cseréje. Fontos a saruk szakszerű tisztítása, a rozsdától való megszabadításuk, vagy végső soron azokat is cserélni kell. Emellett a zsírozást is muszáj megejteni. Magát az akkumulátor cserét ajánlatos szakemberre bízni, vagy legalább szaktudását igénybe venni az új akksi beszerzésekor. Sokféle akkumulátor van forgalomban ugyanis. Többek között figyelembe kell venni az egység polaritását, hogy jobb vagy bal, keskeny vagy normál saruval bír, illetve a méretét. Nem lehet az előírtat meghaladó Ah számú akkumulátort a gépjárműbe szerelni, ugyanis a generátor képtelen lesz azt visszatölteni, amely ugyancsak tönkreteszi az akksit.

Adottságaik szerint többféle autó akkumulátort különíthetünk el. Vannak az úgynevezett „gondozásmentes” fajták, melyeket elnevezésüknek megfelelően nem kell, sőt nem is szabad piszkálni, felnyitni. Zárt felépítéssel rendelkeznek, állapotukról egy jelzőfény ad információt. Ha ez zölden világít, az az akkumulátor problémamentes működését jelzi.

Emellett vannak „gondozásos” típusú akksik is, melyek viszont bizonyos időközönként ellenőrzésre szorulnak. Ezt a kontrollt vagy a mínuszok előtt, vagy a hőségben gazdag nyár után kell időzíteni. Ezen típusoknál a cella nyitható, így látható és karbantartható a savszint. Amennyiben ez elégtelen, ioncserélt vízzel kell feltölteni addig, amíg el nem fedi az ólom lapokat.