+36 20 545 0000 (éjjel-nappal hívható) [email protected]

Gépjárművünk üzemeltetéséhez és használatához kötelezően hozzájárul az időszakonkénti szervizek beiktatása. A bevett szokás azonban sajnos az, hogy szervizbe csak műszaki vizsga vagy már konkrétan fennálló probléma esetén viszik a tulajdonosok autóikat szerelőhöz.

A szakértők szerint minden tizenötezer megtett kilométer után, vagy legalább évente egyszer át kell nézetni autónkat egy megbízható szakemberrel. Ennek elhanyagolása esetén nem csupán nagyobb volumenű anyagi károk keletkezhetnek, hanem közúti balesetek is bekövetkezhetnek. Az autó alkatrészei nyilvánvalóan kopnak, idővel elhasználódnak, azonban megfelelő karbantartás mellett nem fognak minket kellemetlen meglepetésként cserbenhagyni.

Az autók legfontosabb biztonsági faktorát a fékrendszer alkotja, melynek lényegesebb elemei közé sorolhatjuk a fékpedált, a féknyerget, a fékcsöveket, a fékszervót, a féktárcsát és a fékbetétet. Ezen elemek futásteljesítménye eltérő, ám mind eléggé érzékeny. Amennyiben például a fékbetétek vastagsága nem éri el a 2-3 mm-t, akkor a megfelelő fékhatás már nem tud létrejönni. Fékezés során a keletkezett hőt súrlódás hozza létre, mely a fékbetétek kopásához vezet. Kizárólag a fékrendszer megbontásával lehet ellenőrizni a féktárcsák és –betétek vastagságát, melyhez mindenféleképpen minőségi és szakszerű szervizre van szükség. Ellenkező esetben csak élesben, használat esetén fog kiderülni a hiba, mely lássuk be, rendkívül veszélyes.

A lengéscsillapítókat már szinte minden szervizben számítógépes vizsgálattal ellenőrzik. Ez majdnem teljes mértékben kiszűri a lengéscsillapítók adott állapotát. A lengéscsillapítókat akkor érdemes feltétlenül megnézetni, amikor az autó kanyarodás közben nehezebben irányítható, megnövekszik a fékút, fékezéskor a jármű inog, vagy amikor gödrösebb útszakaszon erősebb koppanásokat hallani. Ilyen és hasonló esetekben a lengéscsillapítók már nem működnek megfelelően, balesetveszélyesek, tehát időt nem vesztegetve el kell vinnünk gépjárművünket szervizbe. Mindezt azonban ajánlatos megelőzni, és évente legalább egyszer megvizsgáltatni szakemberrel ezt az alkatrészt.

Az ABS rendszer legalább évi egy alkalommal szintén ellenőrzésre szorul. Ezt másnéven blokkolásgátló rendszernek is nevezzük. Feladata, hogy egy erős fékezéskor meggátolja a kerekek blokkolását, biztosítva ezzel az autó folytatólagos irányíthatóságát. Meghibásodását könnyű észrevenni, hiszen a műszerfalon az ABS jelző világítani kezd. Több ok is állhat a hiba hátterében, de nyilvánvalóan csak szakember tudja megoldani.

Ugyancsak éves szinten vizsgálandó az olaj vagy víz szivárgás esetleges fennállása. Gépjárművünk bármiféle folyadék szivárgásáról is van szó, az mindig a nem megfelelő tömítettségből adódik. Emögött állhat az adott alkatrész repedése, kopása vagy éppen a tömítőgyűrűk elhasználódottsága.