+36 20 545 0000 (éjjel-nappal hívható) [email protected]

A nyári hőség egyáltalán nincs jótékony hatással az emberi szervezetre. Nem csupán fizikálisan érezhetjük magunkat rosszabbul, hanem türelmetlenebbek is vagyunk, mely az autóvezetés területére is szépen kiterjed. Roppant mód kellemetlen tud lenni a 30 vagy akár 40 fokos kánikulában lerobbanni autónkkal a forró beton utakon. Ebből adódóan érdemes fokozottabban odafigyelni gépjárművünk megfelelő karbantartására, mellyel megelőzhetünk egy ilyen rendkívül borzalmas szituációt.

Az olajcserén, a szűrők tisztításán, vagy éppen a meghajtószíjak feszessége mellett a futómű beállítására is oda kell figyelnünk. A kerékgeometria elállítódása mögött kettő ok húzódhat meg. Elsőként – a sajnos sok esetben fennálló – rossz útviszonyokból adódó meghibásodások, másodszor pedig a futómű alkatrészeinek természetes elhasználódásából adódó kopások okozhatják ezt a jelenséget. A kisebb mértékű elállítódást nehéz észrevenni, még a rutinos vezetőknek is, ugyanakkor lényeges gumikopáshoz vezethet, akár rövid idő leforgása alatt. Egyértelmű jele a kerékgeometria elállítódásának, ha a kormánykerék egyenes menetben picit elfordított pozícióban van, vagy ha az autó elhúz valamely irányba. Mielőtt még új gumiköpenyre kellene beruháznunk, ajánlatosabb futómű beállítást elvégeztetni, mely sokkal költséghatékonyabb megoldása ezen problémának. Ma már szinte minden szervizben számítógéppel végzik a futómű állásának ellenőrzését, beállítását. Ezt – még ha nem is tapasztalunk semmit – évente legalább egyszer érdemes elvégeztetni.

Az autó lengéscsillapítójának állapota a fék megfelelő működése, azaz az esetlegesen előforduló balesetek megelőzése miatt válik igazán fontossá. A lengéscsillapító célja, hogy a kerekeket mindig az útra szorítsa, a legoptimálisabb tapadásért. Amennyiben meghibásodik, ezzel együttesen a gépjármű iránytartása is számottevő mértékben romlik. Megnövekszik a fékút, a gumik pedig természetellenes kopásba kezdenek. Meghibásodott lengéscsillapítóval 60 kilométer / óráról történő fékezéskor, a fékút 4 méterrel hosszabbodik meg. Ez éppen egy gyalogos átkelőhely szélessége, azaz egy ilyen apró hiba, akár hatalmas katasztrófával is végződhet. A lengéscsillapítók bemérése hozzávetőlegesen 5 perc alatt elvégezhető, így se időben, se költségben nem egy nagy történet. Ellenben elhanyagolása súlyos következményekhez vezethet.

Talán apróság, de nagyon hasznos a szervizkönyv használata minden egyes gépjármű esetében. Az elvégzett karbantartási munkálatok és azok időpontjának feljegyzése mind a tulajdonosnak, mind a szerelőnek nagyon fontos információkat szolgáltat. A rohanó hétköznapokban egy olajcsere vagy hasonló időpontját már tényleg nem tudja fejben tartani az ember, ezért a szervizkönyv mindenképpen egy nagyon hasznos kellék autónk megfelelő állapotának szinten tartása érdekében.

Utolsó karbantartási tippünk elsősorban nem is a gépjármű, hanem inkább a benne tartózkodó személyek egészségét óvja. Ez az elem pedig nem más, mint a légkondicionáló berendezés. Ez ugyebár főként a nyári melegekben tud igazi kincs lenni, és talán ebből adódóan is olyan fontos, hogy megfelelő figyelmet szenteljünk neki. Fontos tudni ugyanis, hogy a klíma lekapcsolását követően a felolvadt jég kondenzvíz formájában csak igen hosszú idő alatt képes elpárolódni. Ezalatt azonban baktériumok és gombák telepedhetnek meg, alakulhatnak ki, melyek aztán a szellőztetőn keresztül az emberi tüdőbe juthatnak, mindenféle légúti megbetegedést okozva. A légkondicionáló rendszer karbantartásakor így nem csupán a pollenszűrőt kell cserélni, hanem egy erőteljesebb fertőtlenítést is el kell végezni. Ezt igénybevételtől függően, minimum évente egyszer érdemes megcsinálni, a rendszernyomást pedig kettő vagy három évente érdemes ellenőriztetni.