+36 20 545 0000 (éjjel-nappal hívható) [email protected]

Az autók egyes alkatrészeinek meghibásodása az esetek többségében egyáltalán nem véletlenül következik be, csaknem teljes mértékben megelőzhetőek lennének megfelelő időközönkénti karbantartás, ellenőrzések esetén.

Egy autó teljes körű ellenőrzésének legalább 25 pontból kellene összeállnia, ám sajnos ezt nem minden autószervizben teszik meg. Ez ellen azonban némi tájékozódással bárki tud tenni, és bizonyos karbantartási munkálatokat egy kis hozzáértéssel otthon is el tud végezni.

Elsőként például vegyük az olajcserét. Amennyiben javarészt nem hosszú távokra, hanem városon belüli közlekedésre használjuk gépjárművünket, akkor 10.000 km után, évente ajánlott olajcserét elvégezni. Nem szabad elfelejtkezni arról sem, hogy az olaj hatékonyságát redukálja, a hidegben, nem megfelelően felmelegedett motor beindítása is.

Talán nem is gondolnánk, de az olyan apróságokon, mint a szűrőkön is sok múlik. Az eltömődött pollenszűrő a nyári melegekben megakadályozza az autó hűtését, a hideg időszakokban pedig a páramentesítés hatékonyságát csökkenti. A részleteiben elzáródott üzemanyag szűrő redukálja a teljesítményt, fokozza az üzemanyagpumpa megterheltségét, melynek ezáltal élettartamát pedig csökkenti. A szűrőket ebből adódóan évi egy alkalommal legalább érdemes átnézetni, kitisztíttatni.

A meghajtószíjak feszességét, állapotát pár száz megtett kilométer után érdemes ellenőriztetni. Ezek cseréje, javítása, átnézése mindenképp szakértői feladatnak minősül, és egyáltalán nem szabad elhanyagolni. Hiába tűnik ugyanis csupán egy apró részletnek, amennyiben például a vezérműszíj szakad el, az akár az autó motorjának visszafordíthatatlan károsodásához is vezethet.

Fontos tudni, hogy a fékrendszerben található olaj erőteljes nedvesség megkötő adottsággal rendelkezik. A természetesen jelenlévő párát ebből adódóan megköti, így korróziós folyamatok kezdődnek meg, melyek végül a fékmunkahengereket teszik tönkre. Ez végezetül a fékfolyadék szivárgásához vezet. A teljes egység cseréje a több mint száz ezer forintot is elérheti, míg egy fékolaj csere mindösszesen pár ezer forintba kerül. A fék állapotáról egy műszeres hatékonyság mérés pusztán az adott pillanatról nyújt információt. A fékpofa vagy munkahenger meghibásodására viszont kizárólag a teljes szerkezet megbontásával derülhet fény. A fékek megfelelő működéséhez továbbá elengedhetetlen a fékbetétek és tárcsák időszakonkénti cseréje, szabályozása.

Nem feledkezhetünk meg arról sem, hogy gépjárművünk motorjait nyáron is fagyállóval kell működtetni. Ez garantálja a vízpumpa kenését, és gátolja meg a hűtő és a motor rozsdásodását. Az alacsonyabb árkategóriás fagyállókat évente javasolt cserélni, a jobb minőségűeket pedig három évente. Emellett az is rendkívül fontos, hogy megfelelő típusú fagyállót válasszunk. Ennek hiánya a vízpumpa meghibásodásához vezethet, melynek cseréje a negyvenezer forintot is elérheti.