+36 20 545 0000 (éjjel-nappal hívható) [email protected]

Több szempontból kényelmetlen helyzetet eredményez, ha egyszer csak lerobban a kocsink. Nem elég, hogy úton voltunk egy adott helyszínre vagy eseményre, ahonnan így elkésünk, de még a forgalmat is feltartjuk, a járművet el kell juttatni egy szervizbe, és ki tudja, vajon mennyibe fog fájni a javítás költsége.

A szituáció nyilvánvalóan meglepetésszerűen éri az embert, senki nem úgy ül autóba, hogy tudja, az út során megadja majd magát az autó. A váratlan helyzet okozta idegeskedés azonban nem vezet semmire, és ha nem esett baja senkinek, akkor mindenképpen egy orvosolható problémával állunk szemben.

Első lépésként kapcsoljuk be az elakadásjelzőt, és amennyiben van, vegyünk fel láthatósági mellényt. Toljuk biztonságos megállóhelyre a kocsit, majd rakjuk ki az elakadásjelző háromszöget úgy 150 méterre a gépjárműtől. Ideális esetben egy parkolóba, benzinkútra érdemes félretolni az autót, de ha ilyesmi nincs a közelben, akkor legalább a leállósávba manőverezzük el, hogy ne tartsuk fel a forgalmat, illetve ne okozzunk balesetet. Ezt követően meg kell próbálni kideríteni, mi okozta a lerobbanást, hiszen lehet, hogy csak egy apró hiba csúszott a képletbe. Például kifogyott az üzemanyag, lemerült az akkumulátor, stb. Ha azonban a motorháztető alatt füstöl minden, valószínűleg nagyobb a gond. Nem fogjuk tudni helyszínen megoldani, még akkor sem, ha autószerelő érkezne a segítségünkre. Amennyiben tehát nem javítható a probléma helyben, el kell szállíttatni az autót egy szervizbe.

A szükséges biztonsági lépések megtétele után, segítséget kell hívnunk. Ez lehet családtag, barát vagy közeli ismerős, aki elvontatja a lerobbant gépjárművet. Amennyiben viszont a közelben nincs senki, vagy nem éppen ideális időpontban történt a baj, akkor nem feltétlenül számíthatunk ismerősi körünkre. Ilyen esetben külsős segítségre szorulunk, autómentőt kell hívnunk.

Cégünket 0-24 óráig kereshetik autó- vagy kamionmentés ügyében, Békés megye teljes területén. A műszaki mentés, gépszállítás mellett helyszíni szervizelésben is segíthetünk, igény esetén pedig csereautót is tudunk biztosítani ügyfeleink számára. Telefonszámunk: +36 20 545 0000